Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Image2

Waarom verkeert de wereld in crisis?

Lees het hier
Image2

Het systeem van Islam als enige oplossing

Lees het hier
Image2

Hoe kan ik werken voor de terugkeer van Khilafah?

Lees het hier

Wat is de Khilafah?

De Khilafah is het wereldwijde leiderschap voor alle moslims over de wereld

Ze staat ook wel bekend onder de naam ‘het Kalifaat’. Het is de Islamitische staat waarin de moslims enkel en alleen geregeerd worden door de Islamitische wetgeving met aan het hoofd één leider die de Khaliefa genoemd word. Deze Khaliefa wordt door de Oemma gekozen op voorwaarde dat hij met de Koraan en Soenna zal regeren en het is de taak van de Khilafah om de boodschap van Islam naar de rest van de wereld te verspreiden. Op deze manier hebben onze voorvaderen kennis gemaakt met Islam en zijn ze door het aanschouwen van de rechtvaardigheid van de systemen, vrijwillig tot Islam gekomen.

Wie is de oprichter van de Khilafah?

De Islamitische staat is oorspronkelijk opgericht door de Profeet Mohammed (saw) zelf, toen hij meer dan 1400 jaar geleden naar Al Medina migreerde. Hier stichtte hij de staat en regeerde hij (saw) enkel en alleen met Islam. Na zijn overlijden werd hij direct opgevolgd door Abu Bakr, daarna ‘Oemar, daarna ‘Oethmaan en daarna ‘Ali. Sindsdien werd deze Islamitische Staat de Khilafah genoemd, omdat zij de opvolgers van de Profeet (saw) in regentschap waren. Zij waren de eerste vier Khaliefen van de moslims en zij werden daarna door velen opgevolgd. De Khilafah versloeg binnen 100 jaar de twee grootmachten van hun tijd (Het Romeinse Rijk en het Perzische Rijk) en de staat breidde zich in hoog tempo uit totdat ze een groot deel van de wereld omvatte, welke wij vandaag grotendeels als de Islamitische wereld kennen.

Het einde van de Khilafah

Door interne conflicten, verschillende samenzweringen, en een de achteruitgang van een precies begrip over Islam, hield de Islamitische Staat Khilafah in 1924 op met bestaan. Sindsdien zijn de moslims verdeeld in meer dan 50 verschillende staten en hebben ze geen gezamenlijk leider meer. Ook is er sindsdien geen enkele staat meer op aarde die volledig met de Islamitische wetgeving regeert. Het einde van deze Khilafah staat wordt ook wel na de dood van onze Profeet (saw) beschouwd als de grootste ramp die onze Oemma  getroffen heeft.

Bestaat Khilafah vandaag de dag nog?

Het systeem van Khilafah is een uniek systeem welke fundamenteel verschilt van andere regeringsvormen. Om dit verschil duidelijk te maken brengen we een paar regeringsvormen van vandaag naar voren om deze met het systeem van de Khilafah te vergelijken en om via deze weg duidelijk te maken dat de Khilafah sinds 1924 helaas niet meer aanwezig is.

Lees meer over de Khilafah in vergelijking tot de verschillende systemen van vandaag de dag.

Misvattingen over de Khilafah

Vandaag de dag zijn er vele misvattingen over de Khilafah, vooral als gevolg van een eeuwen lange propaganda. Vragen over onderdrukking van minderheden en vrouwen, het strafsysteem en oorlog zijn gemeengoed.
Lees hier hoe de Khilafah daadwerkelijk werkt.

Wat zeggen de geleerden over Khilafah?

Al Nawawi in zijn uitleg van Sahih Moeslim heeft gezegd op bladzijde 205 van volume 12: “Zij hadden consensus bereikt over de verplichting op de moslims om een Khalifa te benoemen”.

Lees wat andere geleerden hebben gezegd over de Khilafah

Onze Khilafah Campagne

In 2024 is het maar liefst 100 jaar geleden dat de Islamitische Khilafah Staat viel. 100 jaar leven moslims en niet-moslims zonder het verheven systeem van Islam en gaan gebukt onder alle vormen van mensgemaakte systemen…

Wat heeft onze Profeet صلى الله عليه وسلم over de Khilafah gezegd?

De politiek van Bani Israïel werd behartigd door Profeten. Na het sterven van iedere Profeet werd deze opgevolgd door een andere Profeet. Er is geen Profeet na mij, maar er zullen Khoelafaa (meervoud van Khalifa) zijn.” Men vroeg: “Wat geeft u ons als opdracht om te doen?” Hij zei:” Geef hen de bay’a (eed van trouw) de één na de ander, want Allah zal hen ondervragen over hetgeen (de verantwoordelijkheid) Hij hen gegeven heeft”. (Imam Boechari)

“Het Profeetschap zal onder jullie blijven zolang Allah (swt) het wil, vervolgens zal Allah (swt) het opheffen wanneer hij dit wil; dan zal er een Rechtgeleide Khilafah volgens de methode van Profeetschap zijn, dit zal blijven zolang Allah (swt) het wil. Vervolgens zal Allah (swt) haar opheffen wanneer hij het wil. Dan zal er een bijtend koningschap zijn. Deze zal blijven zolang Allah (swt) het wil, vervolgens zal hij deze weer opheffen wanneer Hij dat wil. Dan zal er een tirannieke heerschappij zijn zolang Allah (swt) dat wil. En dan zal er een Khilafah Rashidah op de methode van Profeetschap zijn”. Daarna zweeg hij (saw).(Overgeleverd door Ahmad)

“Degene die zijn hand van de gehoorzaamheid aan Allah verwijdert, zal Allah op de Dag der Opstanding ontmoeten zonder geldig excuus, en degene die sterft zonder bay’a (eed van trouw aan de Khaliefah) om zijn nek, is een dood van Djaahiliyya (de dagen van ontwetendheid) gestorven.” (Overgeleverd door Moeslim)

“O Ibn Hawalah! Wanneer je ziet dat de Khilafah naar het Heilige Land (Al Quds – Jeruzalem) gekomen is, dan zullen aardbevingen, beproevingen en grote gebeurtenissen gekomen zijn en Het Uur (de Dag des Oordeels) is op die dag nog dichter bij de mensen dan mijn hand hier op jouw hoofd.” (Overgeleverd door Al Haakim)

100

Jaren zonder Khilafah

55+

Landen

2000000

Moslims

Niet-moslims over de Khilafah

Blijf  op de hoogte met de nieuwsbrief