De Verspreiding van de da'wah

De gewelddadigheid van de Qoeraisj tegenover de Boodschapper van Allah (saw) en zijn Sahabah bereikte een hoogtepunt nadat de Thaqif stam in Ta’if hem kwaadaardig wegjaagde, en de stammen van Kinda, Kalb, Banoe ‘Aamir en Banoe Hanifah zijn oproep afwezen tijdens het seizoen van de Hadj. De Qoeraisj kregen het voor elkaar om zijn isolatie verder te laten toenemen, na zijn tegenslagen scheidden ze hem en zijn partij van enige ondersteuning van buitenaf. Hij (saw) en zijn Sahabah, bleven echter volharden in hun geloof in Allah (swt) en twijfelden nooit aan Zijn (swt) belofte van hun overwinning en Islam.

De Boodschapper van Allah (saw) bleef de mensen uitnodigen tot Islam wanneer het nodig was en hij benaderde de stammen en bood zichzelf aan hen aan, zonder zich ook maar een beetje druk te maken om de consequenties. Sommigen van de pummels van de Qoeraisj probeerden hem te provoceren, en hem pijn te doen, maar hij (saw) liet het geen effect op zich hebben, noch op zijn hoop op een betere toekomst. Allah (swt) zond hem met de Boodschap van Islam en hij twijfelde er nooit aan dat Allah (swt) hem zou helpen, beschermen en zou verzekeren van de vestiging van de dien. Hij (saw) wachtte op Allah’s bevrijding, terwijl hij zich zeer druk maakte over de toestand van de da'wah.

Gelukkig hoefde de Boodschapper van Allah (saw) niet lang te wachten, want de tekenen van overwinning kwamen snel uit Yathrib (Medina), in de vorm van een groep van al Khazradj, die naar Mekka waren gekomen tijdens de hadj, waar de Boodschapper van Allah (saw) hen ontmoette en voor de eerste maal hen uitnodigde tot Islam.

Ze keken elkaar aan en zeiden: “Bij Allah, dit is de Profeet waar de joden ons over waarschuwden. Laat hen niet voor ons bij hem zijn.” Daarop accepteerden zij zijn leringen en accepteerden zij Islam. Ze zeiden tegen hem: “We hebben onze mensen verlaten (al Aws en al Khazradj), want geen stam is zo verdeeld door haat en wrok als zij. Misschien zal Allah hun verenigen via u, als dit zo is, dan zal geen man machtiger zijn dan u.”

Toen ze terugkeerden naar Yathrib (Medina), vertelden ze hun mensen over de Boodschapper van Allah (saw) en nodigden zij hen uit om Islam te accepteren. Ze kregen het voor elkaar om de harten en gedachtes van de mensen te openen voor de nieuwe dien. Elk huishouden onder de Aws en Khazradj begon te spreken over Moehammad (saw).

Afdrukken PDF

Khilafah.nl - is een initiatief van de sjabaab van Hizb ut Tahrir in Nederland